Şairler | Şiirler

Yalnızım1

Hadi tut elimden

Gök gibi
Ölü kadar
Yalnızım.....
(e.bayazıt)

aşk burada yazılmaz. burada yok olunmaz. varlığımın üstüne damla damla düşen sendin.eskidik.damla tutmaz kalbur gövdem.aşk burada yazılmaz. şematik bir ortamdan sesleniyorum,isim yok serpilmek yok;iki kapı yaşadığımız;giriş ve çıkış..içi yok..siyah senin rengindi sonra ikimizin oldu.en son onunla terk ettim seni.yürüyüşünün ritminden ıslanırdı bastığın yer.
Aşk burada yazılmaz.ben burada yazamam.şurada gördüğün adam..ona değer ver.aşk orada yazılır.söz hakkını,elini kolunu sallayarak ve salınarak yürüyebilme hakkını benim için kullan.görmezlikten gelemem bunu.o adam.ona değer ver.ona sorular sor belki cevap verir.sen ihtimallerden korkmazsın bilirim.sana bir gün ?neden bu kadar rahatsın?diye sormuştum.bana elindeki ihtimalleri göstermiştin.hep hazırdın. aklını oraya buraya saçmak sana göre deildi.işte bende ordaydım.tam aklının kenarında.tutunacak bir yer bırakmıştın bana.gövdemin bir parçası aklının hemen dışında sarkılı bir vaziyetteydi.sana:?beni içine al? dedim,bana ?içim yok?dedin.bir yerleri kapı mahiyetinde zorlamam mantıksızdı. sen bana o sınırdan öte onun yokluğunu öğrettin.
Aşk burada yazılmaz.dön geri bak,yalanmı?aşka dair ne var burada.ben çok gerilerde bir yerlerdeyim.çok eski.silinmez bir nokta ve onunla başlanacak bir sayfa arası.işte o boşlukta sağdan ikinci ve genellikle susan esmer,kırgın adam.o benim.orasıda benim perişanlığım.
Uzun ve sessiz bir gece olacak.aşk yazılmicak.ellerini yukarı kaldırıp parmaklarını açıp?hadi gel? dediğin anda saldırgan bir tavırla yeni bir gece başlayacak. aşk burada yazılmaz.burada saldırgan geceler başlamaz.şu ranzaya çıkarken yada inerken parmaklarım acıyorsa, bu,gecenin biçimsizliğindendir.ekonomi haberleri,yurttan sesler klasikleri,romantik aşk hikayeleri,fışkıran su,sana anlatılacakların başını yiyenler.
Burnundan soluyan sorular sorma bana.ağzım açık konuşmak istemiyorum,taşkınlık yapabilirim. Beni leylak büklümlerinin arasından geçip gelen bir bahar rüzgarı gibi içine çek.o çok eski yerim;noktadan önceki kısım., dolu sayfalar.kıvrılıp uyuyayım orada. Orası benim ferahlığım.
Bu gidiş sana.birazdan kapı çalacak sanki. Birazdan sen belireceksin dağınık bir yürüyüşle içinde. İşte o zaman aşk yazılacak, aşk başlayacak burada. Gürültüsüz yağmurlar düşecek omuzlarıma. eğilip bükülen laflar bir bir dökülecek omuzlarımdan. seninle arınacağım. bitimsiz cümlelere başlarken ilk satırı seninle tutacağım.sen dudaklarıma mutluluk mühürleri vura ben deruni bir sızıyla sana kendimi sunacağım....
Az önce burada bir dağ öldü.bunu ben gördüm.kapı aralandı.bağırarak büyük bir homurtuyla öldü.birisi dağın ölümünü olanca heyecanla anlatıyor.etrafındakiler ölümüne dinliyor.hayretleri gökyüzüne yansıyor.bende buradayım.herşeyi bende gördüm,ama ben SANA bakıyorum....
Hadi tut elimden
Gök gibi
Ölü kadar yalnızım....

Hikmet Haşlak

 

Hikmet Haşlak şiirleri

 

Populer Şairler