Şairler | Şiirler

o

Hep böyle oluyor... Ne zaman bulsam mutlaka gidiyor ..
Peki yanlış olan ne? Yavuz Baba da en efkarlılarından söylüyor zaten; sanki bilmiş de yazmış.Aslında bilmesine de gerek yok hani, görmüştür nasıl olsa ... Acıyı düşünüyorum da ne zaman ve nasıl karşımıza çıkacağı hiç belli olmuyor ... Bazen biri acıtıyor ; bazen de biz iş alıyoruz dertsiz başımıza ....En tuhafı da bazen acıların yakınlaşması da ya bizim onlarla barışmamız oluyor..
Kim ister ki olsun acılar ve acıtanlar .. Acıtanlar bazen isteniyor hele ?O? kadar da ise olsun diyor yürek tabi zihin mahkum, çaresiz eh diyor dönen dünyaya... ?O?nsuz olan anlara...
Ooof! Ooof! Aslında bu da geçer ama bu sefer sanki unutmak istemeyen bir halim var ne biliyim? Hani Divan Edebiyatı'nda vardır ya ona ulaşmak için verilen çabanın lezzeti. Tam olarak bu da değil benimkisi.Beklemek bile güzel ne deyim... Sonra mucizelere de inanır oldum. Beklilerle bekler hale geldim.
Hele bu gün (1999-11-22) feci bunalımdım. Hep acıyı öğrendim bakamaz olmak ne kötü hele en bakmak istediklerine de bakamaz hale gelmek ...çok kötü ya!Halbuki görüyor olmanın insana vereceği en mükemmel keyif var yanı ucumda.
Ve an gelir baktığını göremez olurun. Seni sen engellersin; niyedir bilmem. Utangaç ve acılı bir el sırf ?O? üzülmesin diye kapatır gözlerini ve çevirir yüzünü.
Ve sessizlik sadece düşünürken lazımdır sanırdım ..Ama başka zamanlar da olduğunu öğrendim .Hem de zor yoldan.. Tek avuntum arada bir sesler duyuyor olmam .. Belki de benim mırıldanmalarım ve düşlerim.
Unutmaya gelince: olası .. fakat anlamsız yani en azından ?O?nu ÇOK ZOR! (şimdi sesini duydum 20.05 idi ve ...)işte böyle küçük parıltılar bile gözlerimi kamaştırıyor eğer başlık ?O? ise. Dünlerime bakınca;normalde çok kolay unutmak. Bu gün de ise bunu isteyebilmeyi sorar oluyorum. Benim gibi kolay etkilenen başkalarının değimiyle ?şıpsevdi? birisi için bazı kıpırtılar kolay atlatılır ama bir kere de derin nefes almak lazım .hele ?O?nu bulduğunu sanıyor iken .. İnsan kısa nefeslerle yaşadığını anlayamıyor çoğu kez. Şöyle doyasıya çekmek var havayı içine gözlerin yaşarana kadar; yeniden doğuncaya kadar;yaşama anlam gelinceye kadar; .... ?O? da oluncaya kadar.
İşte böyle bir dolu yürekten gelen sesler.. Konu ?O?. Başlık ?O?.. kalem ise ben ..
İkinci bir sayfaya geçişim belki olur ; ikinci bir şansımın olduğunu işaret eder..
Sen okuyan! Sona gelmişsen herkim olursan ol paylaştığım için paylaştığın için sağol.Dilerim bir gün ?O?nun da tüm bunlardan haberi olur ve dilerim ?O? da OLUR....

Erdinç Baharoğlu

 

Erdinç Baharoğlu şiirleri

 

Populer Şairler